Meestgestelde vragen
Opgeslagen energie blijft maanden in de Sessy thuisbatterij zitten, maar we raden het af om energie van de zomer te bewaren voor de winter. Waarom? Als je energie in de zomer opslaat en deze bewaart voor de winter dan staat de batterij maanden lang stil. Vervolgens is de batterij in de winter na een dag weer leeg. Hier bespaar je nauwelijks het milieu of jouw portemonnee. Je wilt een batterij juist zoveel mogelijk kunnen inzetten, hoe meer die actief is, des te groter de impact.
In de wintermaanden, als er minder zon is, is onze eco-modus in combinatie met een dynamisch energiecontract bijvoorbeeld interessanter. In deze modus zal Sessy automatisch beginnen met laden tijdens de goedkoopste uren. Zodra deze voordelige uren voorbij zijn, schakelt Sessy over naar nul-op-de-meter, waarbij de opgeslagen energie exclusief voor jouw huishouden wordt gebruikt. Zo benut je altijd de meest voordelige energie.
Het is niet direct een probleem als je thuisbatterij voor langere tijd op 0% staat. Het BMS (Battery Management System) houdt alle celspanningen nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat de Sessy niet in een diepe ontlading terechtkomt. Als het systeem te lage celspanningen detecteert, zal de Sessy automatisch corrigerende acties ondernemen door zichzelf op te laden, waardoor diepe ontlading wordt voorkomen.
Het laden van een Sessy thuisbatterij duurt bij vol vermogen 2,5 uur. Het laadvermogen is 2,2 kW.
De hoeveelheid tijd dat energie in de accu behouden blijft, hangt af van je energieverbruik en de grootte van de thuisbatterij. Eigenlijk moet je deze vraag anders stellen. Stel, je doet niets met je thuisbatterij dan ontlaadt die 1% per maand. Dit verlies is minimaal. Wat je wilt, is dat de thuisbatterij elke dag oplaadt en stroom levert zodat je optimaal gebruik kan maken van óf je eigen groene stroom óf van de dynamische energie prijzen. Hiermee haal je het meeste rendement uit je slimme thuisaccu.
Ja, het is op een 3 x 25A hoofdaansluiting mogelijk om het systeem tot 6 Sessy’s uit te breiden, 2 op elke fase. Nog mooier: Als je in de loop van jaren meer capaciteit nodig hebt, omdat je huishouden en verbruikers veranderen, dan kan je op elk moment meer Sessy’s toevoegen.
Op dit moment wordt er geen subsidie voor een thuisbatterij aangeboden door de Nederlandse overheid. Wel pleiten onder meer netbeheerders, maar ook verschillende politieke partijen voor een proef met een subsidie op thuisbatterijen. Het moet de aankoop van deze systemen aantrekkelijker maken voor consumenten. Iets wat bij de juiste toepassing van een thuisbatterij bij kan dragen aan het tegengaan van netcongestie.
De Sessy huisbatterij wordt in Andelst in elkaar gezet; ook de software wordt in Andelst geschreven. We halen onze producten zo veel mogelijk uit Nederland en Europa. Als het echt niet anders kan en de kwaliteit van verder weg écht beter is, dan halen we onze onderdelen uit andere delen van de wereld. Op deze manier zorgen we voor een zo Nederlands mogelijke thuisbatterij. Zo zorgen we dat de technische kennis in Nederland wordt opgebouwd en blijft.
Sessy kan in de nul op de meter modus op je lokale netwerk draaien en heeft geen actief internet nodig. Voor de dynamische modus heeft Sessy thuisbatterij een actieve internetverbinding nodig om de actuele energieprijzen op de halen.
De thuisbatterij is er al vanaf € 3550.
Hieronder zie je het gemiddeld aantal cycli in een jaar van Sessy per dag.
Nul-op-de-meter:0,6 cycli.
Handelen op de onbalansenergiemarkt met Frank Energie:1,4 cycli.